Fair Square Circle

De wereldwijde standaard voor houtproducten uit verantwoord beheerde bossen is het
FSC® keurmerk. FSC ® (Forest Stewardship Council) is een internationale organisatie die verantwoord bosbeheer stimuleert.

BIC onderschrijft de doelstellingen van FSC® volledig. Wij werken graag samen met bedrijven die FSC® certificering van hun producten serieus nemen.
 

Toen omstreeks 1990 in China van hogerhand werd besloten Anji County uit te roepen tot STAD VAN DE BAMBOE moest het FSC® nog worden uitgevonden.
Inmiddels is het Chinese bamboebestand uitgegroeid tot verreweg het grootste, het meest diverse en ook nog het meest succesvolle ter wereld. Meer en meer wordt er met verbazing en verwondering gesproken over het snel groeiende reuzengras dat binnen de kortste keren verhout en dus een alternatief zou kunnen zijn voor bomenhout.
De Anji Bamboo Association, gevestigd in de provincie Zhejiang en aangespoord door het Chinese Staatsbosbeheer heeft met vooruitziende blik op de situatie gereageerd. 
De groeiende vraag naar keurmerken heeft geleid tot de FSC® certificering van o.a. alle Mao Zhu bamboebestanden die het gebied omringen. Omdat certificering nu een hot item is zijn nogal wat producenten van bamboe plaatmaterialen en andere industriële bamboeproducten inmiddels FSC® gecertificeerd of er in ieder geval mee bezig. 
Het streven is dat tegen het einde van 2012 ook het gehele Chinese bamboe bosgebied Pure FSC® gecertificeerd zal zijn.