Profiel

BIC informeert
Gedegen kennis van de bamboeplant tot de bamboeplank is de kracht van BIC. Het delen van deze kennis is een wezenlijk onderdeel van ons werk en is in de naam Bamboe Informatie Centrum Nederland verankerd.

BIC inspireert
BIC promoot met grote overtuiging de veelzijdigheid van bamboe. Met of zonder referentie naar de bron zijn veel kwekers en bamboehandelaren door BIC op het bamboespoor gezet.

BIC initieert
BIC is een modern en ambitieus bedrijf dat uitdrukkelijk niet aan de kant wil staan als het gaat om nieuwe ontwikkelingen op bamboegebied. BIC begeleidt de beste bamboeproducenten bij het betreden van nieuwe markten.

BIC importeert
BIC importeert de bamboematerialen voornamelijk uit China, het land met het grootste bamboereservoir ter wereld. Wij hebben in de loop der jaren zeer goede contacten opgebouwd met de beste producenten van hoogwaardige bamboematerialen voor industriële toepassingen. Onze investering in tijd en kwaliteit heeft ons onze goede naam bezorgd. Wederzijds respect is hierbij onze leidraad geweest.

BIC verkoopt
BIC streeft er altijd naar om met onze afnemers een duurzame relatie op te bouwen. Wij geven onze definitie van duurzaamheid gestalte door de lijn tussen producent en afnemer zo kort mogelijk te houden en een transparant prijsbeleid te hanteren.

De missie van BIC is FairTrade met een product dat een wezenlijke bijdrage kan leveren aan een beter milieu. Bamboe als duurzaam alternatief voor hardhout.